ENERGETISCHE BEHANDELING

De Even Kalm Aan energetische behandeling is onder andere gebaseerd op de principes van verschillende van oorsprong Japanse helingtechnieken. Hierbij wordt via de handen energie overgebracht. Het is een heel eenvoudige manier om lichaam en geest meer in harmonie te brengen. Verder geeft de behandeling een weldadig gevoel van diepe rust en ontspanning en kan het lichaam op natuurlijke wijze ondersteund worden bij het herstellen van de dagelijkse drukte.

Deze energetische behandeling berust op het principe van handoplegging. Dagelijks doen we onbewust niet anders: wanneer je je pijn doet, leg je je hand op de zere plek. We zouden bij pijn bijvoorbeeld ook een koprol kunnen maken of kunnen schudden met ons linkerbeen, om maar iets te noemen. Dit doen we niet, althans de meesten van ons niet, maar we leggen wel onze handen op pijnlijke plaatsen waardoor er meer energie naar toe gaat. Een hand op iemands schouder voor steun (extra energie), ons hoofd in onze handen bij diep nadenken (extra energie voor ons hoofd), onze rug steunen met onze handen; allemaal dingen die we onbewust doen en waarbij we zelf al handoplegging toepassen.

Tijdens de behandeling lig je gekleed op de behandeltafel en leg ik mijn handen telkens een aantal minuten op verschillende plaatsen van je lichaam. Het is lastig te omschrijven wat je zult merken van de behandeling omdat dit voor iedereen anders is. De één voelt warmte en tintelingen, de ander voelt niks maar slaapt bijvoorbeeld voor het eerst sinds lange tijd weer goed. De beste manier om er achter te komen hoe het is, is om het gewoon een keer te proberen en deze rustgevende ervaring te ondergaan.

Goed om te weten

Hoe ziet een energetische behandeling van 1 uur eruit

Na de ontvangst en kennismaking mag je onder een deken op de behandeltafel gaan liggen, waarna we beginnen met de behandeling. Hierbij leg ik mijn handen telkens gedurende een aantal minuten op verschillende plaatsen van je lichaam. Je hoeft zelf niets te doen, behalve liggen. Na afloop kun je rustig tot jezelf komen, krijg je iets te drinken en sluiten we af.

Kleding: Tijdens de energetische behandeling blijft alle kleding aan, alleen je schoenen gaan uit. Om het voor jezelf zo aangenaam mogelijk te maken is het prettig om gemakkelijk zittende kleding aan te trekken.

Eten/drinken: Het is goed om vanaf een uur voordat de behandeling begint geen volledige maaltijd te eten. Verder is het verstandig om na afloop van de behandeling en de dag daarna geregeld water te drinken.

Leuke extraatjes

Wanneer je dit wilt kun je na de energetische behandeling nog kiezen voor een EXTRAATJE:

Voetmassage: Na de energetische behandeling nog even extra kalm aan doen met een voetmassage.

Hoofdmassage: aansluitend op de energetische behandeling nog even rustig aan doen met een hoofdmassage. Hierbij zit je met kleding aan op een stoel en worden hoofd, nek en schouders gemasseerd. Er wordt hierbij geen olie gebruikt.