ONTSPANNINGSMASSAGES

Regelmatige massages dragen bij aan een goede gezondheid en een gevoel van vitaliteit en welzijn. Door de kalmerende invloed van een massage kunnen spanningen in lichaam en geest verminderen, herstelprocessen in het lichaam bevorderd worden en kunnen gevoelens van onrust en stress afnemen.

De massage is gericht op ontspanning en tot rust komen. Het is een zachte en langzame lichaamsmassage met warme olie, direct op de huid.

Er wordt gewerkt met huidvriendelijke natuurlijke producten. Je mag zelf bepalen welke olie gebruikt wordt voor jouw massage. Elke olie heeft zijn eigen eigenschappen en uitwerking op lichaam en geest. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een olie die goed werkt bij pijnlijke en gespannen spieren, een olie die extra vitaliteit en energie geeft of een olie die rustgevend en kalmerend werkt.

HIER kun je nog meer voorbeelden vinden.

 

Goed om te weten

Hoe ziet een ontspanningsmassage van 1 uur eruit

Na de ontvangst en kennismaking volgt een kort intakegesprek. Daarna kun je je uitkleden en op de massagetafel gaan liggen. Tijdens de massage lig je onder een deken en worden er geregeld warme doeken op je lichaam gelegd. Dit geeft een ontspannen gevoel en de warmte is goed voor de spieren.

Als eerste wordt de achterkant van het lichaam gemasseerd (rug, nek, schouders, armen en handen, achterkant benen en voeten).

Daarna wordt de voorkant van het lichaam gemasseerd (voorkant benen en voeten, armen en handen).

In overleg bepalen we hoe we de behandeling gaan invullen. Sommige mensen willen bijvoorbeeld dat er wat meer tijd besteed wordt aan een massage van de rug,  anderen willen bijvoorbeeld een wat langere voetmassage. Voordat we beginnen nemen we dit samen door.

 

Kleding: Tijdens de massage blijft het ondergoed aan. Als je wilt mag je je BH uit doen als je dat comfortabeler vindt, maar deze mag ook aan blijven. In dat geval maak ik de sluiting even open tijdens de rugmassage. Voor de massage zelf maakt het niet uit; het is de bedoeling dat jij je op je gemak voelt dus doe gewoon wat voor jou het prettigst is.

Douchen: Douchen na afloop is niet nodig; overtollige olie wordt verwijderd.

Eten/drinken: Het is goed om vanaf een uur voordat de massage begint geen volledige maaltijd te eten. Verder is het verstandig om na afloop van de massage en de dag daarna geregeld water te drinken.